2009-05-20 13:03:20• hírek • Ferenczi Noémi

A döntőben is jól szerepeltek

A hét végén két nemzetközi fizikaversenyen is részt vettek a kölcseys diákok: a Jedlik Ányos és a Hatvani István nemzetközi fizika versenyek döntőin.

A Jedlik Ányos nemzetközi fizikaverseny döntője szombaton került megrendezésre Nyíregyházán. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot Dancu Júlia és Kerekes Anna hetedik osztályos tanulók képviselték. Dancu Júlia harmadik helyezést ért el, ezen kívül a legjobb erdélyi versenyzőnek járó díjat is neki ítélték. A legszebb megoldásokért pedig mindkét diák különdíjban részesült.

Dancu Júlia a Szatmár.ro-nak elmondta, nagyon jól érezte magát a versenyen, melyre hónapokon át készült. A szombati verseny hét órán át tartott. Voltak nehéz és kevésbé nehéz feladatok is - tette hozzá.

 

Szintén most hét végén zajlott Debrecenben a Hatvani István fizika verseny nemzetközi döntője, melyen Lakatos Tamás, Ilonczay Tekla és Gereben Norbert kilencedik osztályos tanulók 250 diákból a legjobb 30 közé jutottak.

Boga Katalin fizika szakos tanárnő, a diákok felkészítő tanára elmondta, nagyon büszke ezekre az eredményekre, már csak azért is, mert ezeken a versenyeken nem hazai hanem a magyarországi tananyagból kellett felkészülniük a diákoknak. „Nagyon sok munka van ezek mögött az eredmények mögött. Sokszor órák után, szombaton tartottuk a felkészítőket"- magyarázta Boga tanárnő.


Szép kölcseys eredmények születtek a Jedlik Ányos fizika verseny döntőjén
Szép kölcseys eredmények születtek a Jedlik Ányos fizika verseny döntőjén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: